Az Állatkert honlapja szerint a TripAdvisor a világ negyedik legjobb állatkertjének választotta őket. Tudhat valamit a TripAdvisor, a magam részéről nekem ez a kedvenc állatkertem. Több hónapos prágai tartózkodásom alatt volt szerencsém számtalanszor eljutni az állatkertbe és ha úgy hozná az élet, akár holnap is útra kelnék.

Az első két alkalommal a kollégimtól kapott ajándék jeggyel látogattam meg az Állatkertet, bérletesek lévén ugyanis évente több alkalommal kaptak ingyenes belépőket. Az odajutás sem túl bonyolult, fel kell szállni valamelyik olyan buszra, amire az van kiírva, hogy ZOO. Az állatkerttől néhány tíz méterre található egyébként a Troja kastély, ami szintén megér egy látogatást, de a két látnivalót nem érdemes besüríteni egy napba. A kastély körbejárása kívül és belül is, csupán néhány órás elfoglaltság, viszont az állatkert nyitvatartási idejéből szerintem nem jó ötlet mással eltölteni ennyit.

Állatkert

Az állatkert térképét előre le tudjuk tölteni a honlapon és cipelhetjük magunkkal akár otthonról is, kinyomtatva vagy a mobilunkon, de természetesen ott is kapunk egyet a kezünkbe és nagyon sok helyen találhatók óriás térképek a park területén is.

Állatkert

Első ránézésre is egyértelmű, hogy ez az állatkert nem éppen kicsike, érdemes kényelmes, akár kirándulós cipőt és ruhát húzni. Az alapterülethez képest szerintem viszonylag kevés helyen lehet vizet vagy valami ennivalót venni, így jobban járunk, ha viszünk magunkkal innivalót, esetleg egy kis rágcsálnivalót is. Engem annyira lenyűgözött a hely kialakítása és a rengeteg cuki állat, hogy egyáltalán nem figyeltem arra, hogy szomjas vagy éhes vagyok, de gyerekekkel ez már nem lenne életszerű.

Állatkert

Ahogyan eddig minden más állatkertben, itt is találkozhatunk pingvinekkel. Sajnos itt sem lehet őket megsimogatni, de ezért kárpótol a többi élmény. És ha elég figyelmesen és türelmesen nézzük őket, akkor észrevehetjük, hogy tanulhattak valamit Kapitánytól, Kowalskitól, Ricotól és Közlegénytől.

Állatkert

Az állatok egyébként önmagukban is mutatós, igen nagynak tűnő helyeken élnek, mégis egészen közelről lehet őket megfigyelni. Időnként a furcsa étkezési és pihenési szokásaikba is bepillantást nyerhetünk.

Állatkert

Állatkert

Állatkert

Állatkert

Vannak nagyon aranyos majmok is, akik bemutatják a hétköznapok dolgos és laza pillanatait. Valamelyik fizikai munkát végez, mások pedig inkább szellemit.

Állatkert

Állatkert

Állatkert

A zsiráfokat és a zebrákat egy hídról tekinthetjük meg, így valamivel alacsonyabbnak tűnnek, viszont ők szabadon szaladgálhatnak kedvükre.

Állatkert

Állatkert

Állatkert

Állatkert

Itt valamiért még a háziállatok is nagyon lazák, megéri rájuk szánni néhány percet.

Állatkert

Állatkert

Állatkert

Állatkert

Én itt láttam először különböző színekben pompázó flamingókat és tapírt is. A tapír azóta is az egyik kedvenc állatom, kevés cukibb dolog van egy éppen almát rágcsáló tapírnál, szerintem ez egy olyan dolog, amit még ha csak utolsó helyre is, de érdemes felvenni arra a bizonyos bakancslistára.

Állatkert

Állatkert

Állatkert

És laknak itt elefántok, szurikáták, nagymacskák és még rengeteg gyönyörű állat, amiért legalább egyszer érdemes ellátogatni Prágába, az állatkertbe.

Állatkert

Állatkert

Állatkert

Állatkert