Állatkertes mini sorozatom következő bejegyzésében a Tenerifén található Loro Parkról adnék egy kis ízelítőt. Ha az ember van olyan szerencsés, hogy eljusson a Kanári szigetekre, azok közül is Tenerifére, akkor az egész napos strandolás és a Tejde megmászása után érdemes betérni a sziget északi részén található állatkertjébe is. Gondolom a helyi klímának köszönhető, hogy olyan sok féle állattal itt nem találkozhatunk, viszont olyanokkal igen, amilyenekkel kevés helyen Európában.

Én itt láttam először fehér tigrist, ami nagyon nagy hatással volt rám. Ahogyan az előző posztokból is kiderült, imádom a pingvineket, örömmel tapasztaltam, hogy különböző pingvinfélék élnek itt. Sajnos csak tisztes távolságból vehetők szemügyre, de így is különleges élményt nyújtanak. Sokan vannak és hihetetlenül cukik.

Állatkert

Állatkert

Állatkert

Állatkert

Ami megkülönbözteti ezt a helyet az összes többi állatkerttől és állatparktól, ahová eddig ellátogattam, az a delfin show, illetve az úgynevezett orca show, ahol kardszárnyú delfinek előadását csodálhatjuk meg.

A palackorrú delfinekkel együtt parádéznak a gondozóik, idomárjaik is és a látványos bemutató előtt ízelítőt kaphatunk delfin biológiából. A legszerencsésebbek pedig részt vehetnek a műsorban, ahogy mi tapasztaltuk, erre főleg gyerekek jelentkeznek.

Állatkert

Állatkert

Állatkert

A kardszárnyú delfinekkel nem úsznak együtt az idomárok, talán hatalmas súlyuk, talán nem éppen pozitív hírnevük miatt, nem tudom. Mindenesetre, semmivel sem kevésbé élvezetes az ő műsoruk, mint a palackorrú delfineké, sőt. Mielőtt elfoglaljuk a helyünket, tájékoztatnak arról, hogy nagyon nem mindegy hova ülünk. Aki szeretne nem csurom vizesen hazamenni, annak a tanácsos a leghátsó sorokat választani, vagy vásárolni egyet-kettőt az ott árult esőköpenyekből. Óvatos duhajként, mi a leges leghátsó sort választottuk és a show után meggyőződhettünk róla, hogy az esőköpenyek, bizony, nem érnek túl sokat. A delfinek, ugyanis, utasításra előszeretettel fröcskölik össze a nézőket a farkuszonyuk segítségével.

A show egyébként itt kicsit másféle show, mint a palackorrú delfinek vagy a fókák esetében, mivel az amerikai sporteseményekről sokak által ismert hatalmas kivetítőn láthatjuk a nézőket, esetenként vicces feliratokkal ellátva. Van csókra felszólítás is, legtöbbször ilyenkor véletlenül sem egy párnak tűnő embereket mutatnak és előszeretettel játsszák vissza azokat a pillanatokat, amikor az első sorokban ülők nyakig áztak.

Állatkert

Állatkert

Állatkert

Számomra hatalmas élmény volt élőben palackorrú és kardszárnyú delfinekkel találkozni. Ha valaki éppen Tenerifén jár, nagyon megéri legalább egy napra félbe hagyni a starndolást és ellátogatni a Loro Parkba.